Eerst ontspannen en plezier, dan pas leren. Daar geloof ik in.

Herken je dit

 • Je dochter is niet meer zo vrolijk als dat het altijd was

 • Je dochter last heeft van faalangst

 • Je moet steeds vaker even op school komen voor een kort gesprekje

 • Je dochter wordt steeds stiller en vertelt thuis niet zoveel meer

 • Je dochter klaagt over buikpijn en niet meer naar school willen

 • Je dochter geeft vaak aan ‘ik kan het niet’

En zou je graag een dochter hebben dat

 • zich weer lekker voelt
 • niet meer zoveel buikpijn heeft
 • het weer leuk vindt om naar school te gaan
 • vol zelfvertrouwen zit
 • en daardoor ook weer beter gaat presteren op school?

 

Dat kan!

Het eerste wat je doet is: pak de telefoon en bel voor een gratis kennismakingsgesprek. In een half uurtje bespreken we wat er speelt. En kan ik jullie hoogstwaarschijnlijk geruststellen: als wij gaan samenwerken dan krijg je in no-time je oude dochter terug. 

Als jullie na dit gesprek besluiten met mij aan de slag te gaan, dan maken we vijf afspraken. Daarna volgt een oudergesprek. In dat gesprek bespreken we de voortgang en of alle neuzen nog dezelfde kant op staan. Meestal volgen daarna weer vijf sessies met aansluitend een oudergesprek. Dit gaat uiteraard allemaal in overleg.

Wat gaan we doen?

Wat we gaan doen, kan ik vooraf niet dichttimmeren. Want alles wat we doen, is afhankelijk van jullie vraag en wens: ligt de focus op ontspanning, op het zelfvertrouwen of op het leren. In alle gevallen krijgt je dochter bij mij te maken met spelletjes, heel veel bewegen en allerlei andere dingen die precies laten zien waar de angel zit en wat er nodig is om de situatie te doorbreken.

Eerst ontspannen en plezier, dan pas leren. Daar geloof ik in. (Lees ook meer over mijn visie op de pagina Wie ben ik). En stiekem zijn we dan tegelijkertijd al heel hard aan het werk omdat alle oefeningen en spelletjes die ik doe een bewezen positieve uitwerking hebben op de zogenaamde leervoorwaarden. De basis moet namelijk eerst goed zijn voordat je dochter kan gaan leren.

Wat betekent dat dan concreet?

We onderzoeken de eigenwaarde, kwaliteiten en de wensen en verlangens van je dochter. Dat is de basis waarmee we aan de slag gaan.

We werken vervolgens spelenderwijs aan ontspannen, het vergroten van het zelfvertrouwen en ofwel het lees- ofwel het rekenprobleem. 

Let op; we hebben het hier niet over remedial teaching, dus er worden geen leeskilometers gemaakt of uitgebreide handelingsplannen waarbij de focus uitsluitend ligt op het behalen van een zo hoog mogelijke CITO score.

Want waar school bijvoorbeeld zegt: ‘Meer leeskilometers maken’, zeg ik: ‘We stoppen met lezen.’ En in plaats van tafels stampen, doen we eerst een ontspanningsoefening en springen we daarna de tafels op de trampoline. Gebruiken we het dartbord of het memoryspel om de woordenschat te vergroten, nadat we hebben gebabbeld over alle kwaliteiten die je dochter heeft. Verhaaltjessommen? Niet bij mij aan tafel, want vaak is dat veel te complex: eerst terug naar de basis van het rekenen, dan pas taal toevoegen.

In alles dat we doen zit daarom bewegen, hardop zeggen en schrijven. Zien, horen en doen: de drie componenten van leren.

Ik leer je dochter bovendien hoe het brein werkt, zodat het weet wat te doen bij onzekerheid of zenuwen bij het leren. En, er wordt vooral heel veel gelachen.

Er wordt dus heel hard geoefend, maar niet op de manier zoals je dochter op school en thuis gewend is. Dat maakt het heel leuk, anders en vooral heel effectief. Aan het eind van ons traject heeft je dochter gegarandeerd meer zelfvertrouwen, speelt het weer met vriendinnetjes en zul je positieve vooruitgang zien in de leerprestaties.

Spreekt deze werkwijze aan? Neem dan contact met mij op via het contactformulier om een kennismakingsgesprek te plannen. Ik vertel je dan graag meer over mijn manier van werken en wat ik voor jullie dochter kan betekenen.

Een sessie duurt 1 uur en kost 75 euro en het kennismakingsgesprek is gratis.

Wat fijn hoe je met onze dochter omgaat, je laat haar zichzelf zijn en dat hebben wij al lange tijd niet meer gezien.

“Ze heeft het heel erg naar haar zin gehad vanochtend en was er de hele dag enthousiast over aan het kletsen. De brownies waren hartstikke lekker en meer dan geslaagd. Ze wil heel graag bij de volgende bakkracht aanwezig zijn.”

Klanten over mij

Jij bent altijd zo lief, want bij jou doe ik nooit iets fout

Claudia is een superleuke en open dame die zorgt dat je je op je gemaakt voelt. Ze stelt de juiste vragen en doet dit op een heel vriendelijke en interactieve manier.

Denk je nu, daar zou ook mijn dochter mee geholpen zijn? Laat een berichtje achter dan neem ik contact met je op.

4 + 12 =

Niet om te checken of je kunt rekenen maar of je geen robot bent >>

Niet om te checken of je kunt rekenen maar of je geen robot bent.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram