Zelfs nu ik 39 ben kan ik me soms net zo voelen als dat meisje op de middelbare die alleen aan tafel haar brood zat te eten.
.
Ik vraag me nog altijd af waarom ik in de buurt van bepaalde meiden – en nu vrouwen – mijzelf zo klein kan voelen. Ligt dat aan hun? Of ligt het aan mij?
.
Voor een deel ligt het echt aan mij, want vaak ben ik al bang dat dit gaat gebeuren en dan… Het lijkt dan wel alsof ik automatisch verander in dat stille, verlegen, onzekere en vooral teruggetrokken meisje. Het lijkt alsof die hele grote onzichtbare muur vanzelf ineens weer optrekt en ik dan gewoon niet meer weet wat ik moet doen of zeggen.
.
Ik ben dan weer dat meisje van 14 jaar.
.
Feit is echter ook dat er – helaas – ook meiden zijn die zichzelf stoerder, toffer, groter en belangrijker voelen dan ieder ander. De gevolgen daarvan zie ik dagelijks: in mijn praktijk en op de school waar ik werk.
.
En ik snap het niet.
.

  • Waarom moeten wij ons altijd beter voelen dan een ander?
  • Waarom hebben wij zoveel commentaar op anderen?
  • Waarom vergelijken wij zoveel met elkaar?
  • Waarom praten wij altijd zo negatief over elkaar?
  • Waarom worden sommige meiden blij als ze een ander in een negatief licht kunnen zetten?
  • Waarom mogen we niet onszelf zijn?
  • Waarom zijn wij zo snel jaloers?
  • Waarom willen wij wat een ander ook heeft?

.
WAAROM??
.
Moeten we niet juist kijken naar al het mooie dat iedereen heeft, zodat iedereen in zijn kracht kan staan?
.
Dat is de reden dat ik mijn praktijk gestart ben en mijn verhaal ben gaan delen. Want mensen vergeten hoeveel al dat venijn met je doet. Als je pech hebt de rest van je leven.
.
Ik gun de meiden van nu iets anders. Dat ze een andere weg mogen volgen, dat ze veel meer in hun kracht mogen en vooral kunnen staan.
.
En dat is lastig, zeker in deze tijd met al die social media die bijna eisen te voldoen aan het ‘perfecte’ plaatje. Maar naast dat perfecte plaatje denk ik dat het juist nog veel belangrijker is geworden om JEZELF te zijn en niet te veranderen voor of je aan te passen aan iemand anders. Je anders voor te doen of je maar steeds te vergelijken. Dat is het niet waard, dat ben JIJ niet waard. Je mag en moet jezelf kunnen zijn, hoe lastig dat ook is..
.
Dat is iets dat WIJ – als volwassen vrouwen – onze meiden kunnen leren, door te laten zien dat je lief bent voor jezelf, dat je HOUDT van jezelf en vooral dat je ECHT jezelf bent.
.
Mocht je daar mee worstelen neem eens contact met me op, dan kijken we samen wat ik voor jullie en vooral jullie dochter kan betekenen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram