Ik zie haar zo zitten, dat meisje dat telkens hoort dat het aan haar ligt, dat ze niets kan, dat ze niet goed genoeg is, dat ze hoort dat ze ‘alles’ fout doet en dat er altijd wel iets aan de hand is. Dat meisje, ze ziet er verdrietig uit en bouwt een grote hoge en zware muur om zich heen, waar achter ze zich veilig voelt. Niemand ziet haar echt… welke behoeft zij nodig heeft of wie zij nu ECHT is.
.
Een lange tijd heeft ze gelooft dat dit zo is, dat zij raar en vreemd is en er niet ECHT mag zijn. Dat zij zich altijd maar moet aanpassen en dat haar mening er niet toe doet.
.
Als ik dit nu zo lees, dan breekt mijn hart…want mag je je zo voelen? Mogen mensen je dit gevoel geven?
.
Nee, dat denk ik niet!

.
En toch zie ik dit dagelijks gebeuren, op sociaal media, op tv of op scholen. Iedereen heeft tegenwoordig een hele duidelijke mening en uit deze vaak zonder hierover na te denken, zonder dat het uitmaakt wat je zegt of zonder dat je nadenkt hoe dit op iemand overkomt, hoe de ander zich hierbij zou kunnen voelen.

.
Het lijkt wel alsof we tegenwoordig onze mening te pas en te onpas denken te moeten uiten zonder na te denken over de consequenties. En zonder dat ze nadenken over wat dit met het zelfvertrouwen van iemand doet.
.
Nog even terug naar dat meisje, zij knokt al een hele tijd om zich beter te voelen, en dat lukt haar omdat ze NU mensen om zich heen heeft die wel in HAAR geloven, die HAAR wel zien en die HAAR bovenal het gevoel geven dat zij er WEL toe doet!
Doordat ze nu deze mensen om zich heen heeft, groeit ze letterlijk van een ‘klein en verdrietig meisje’ naar een volwassen vrouw die steeds meer haar eigen plekje krijgt, die steeds meer haar hart volgt en die zich steeds meer durft te laten zien.
.

Dit is wat ik iedereen gun en daarom vind ik mijn werk zo mooi! Want ik zie hier meiden die vol stress, angst of verdriet binnenkomen omdat ze niet gezien worden, omdat er tegen ze gezegd wordt dat ze niet goed genoeg zijn, dat ze dat echt niet kunnen of dat ze stom zijn. Doordat ze dit telkens opnieuw horen worden ze steeds kleiner, daalt hun zelfvertrouwen tot een diepte punt en het ergste is denk ik nog wel dat ze het allemaal gaan geloven.
.
Ik ben blij dat ik die meiden wel zie en dat ze hier bij mij in de praktijk mogen zijn wie ze zijn en dat ik ze begeleid in het vinden naar hun kwaliteiten. Zodat zij zichzelf weer vol zelfvertrouwen kunnen aankijken.
.
Gun jij dit jouw dochter ook? Maak dan een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek, ik zie jullie graag.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook
Instagram